L’Aqüeducte de les Ferreres, també es coneix com el Pont del Diable de Tarragona. Es va aixecar pels romans entre els costats del barranc dels Arc. Aquest duia aigua del riu Francolí a l’antiga ciutat de Tàrraco, un dels més importants de Catalunya.

L’Aqüeducte de les Ferreres

Conta la llegenda que en temps de la dominació romana i davant la necessitat que patia Tarragona d’aigua, calgué construir-lo i quan ja estaven llestes les dues rengleres d’arcades, les fortes ventades i la fúria de les tempestes l’enderrocaren. El mestre constructor, en veure-ho va dir tot desesperat que tan sols el dimoni podria fer un pont de mil anys de durada. Feta aquesta afirmació se li presentà de sobte Satanàs i li digué que ell aixecaria un pont aquella mateixa nit amb pedra de la pedrera del Mèdol. Se li oferiren trenta bosses plenes de monedes d’or i d’argent. Més el no volia diners. Deia que volia l’ànima del primer que begués l’aigua que passés per l’aqüeducte. I tracte és tracte. El mestre i els seus operaris, des de l’altra part li ensenyaren un ase que va ser el primer habitant que va beure l’aigua.

Curiositat: el director de cinema Bigas Luna el féu aparèixer l’any 1994 a la pel·lícula La teta i la lluna.

Images de l’Aqüeducte de les Ferreres o pont del diable, Tarragona

L’Aqüeducte de les Ferreres o pont del diable, Tarragona L’Aqüeducte de les Ferreres o pont del diable, Tarragona L’Aqüeducte de les Ferreres o pont del diable, Tarragona L’Aqüeducte de les Ferreres o pont del diable, Tarragona L’Aqüeducte de les Ferreres o pont del diable, Tarragona L’Aqüeducte de les Ferreres o pont del diable, Tarragona L’Aqüeducte de les Ferreres o pont del diable, Tarragona L’Aqüeducte de les Ferreres o pont del diable, Tarragona