El monument dels Raqueros de Santander (Cantàbria), respresenta als  nens i nenes pobres que es llançaven al mar per monedes que els tiraven els rics. Pels rics això era un simple passatemps, pels pobres una de les poques maneres d’aconseguir diners per poder menjar.

El monument dels Raqueros de Santander

Nens i nenes marginals, orfes o d’extracció humil que durant el segle XIX i principis del XX sobrevivien de petits furts i de les monedes de passatgers i tripulants dels vaixells es tiraven a la mar per a que les treguéssin bucejant. Com a conseqüència de la fama sembrada pels petits raquers, al 2007 es creà el conegut com a monument als Raqueros, quatre figures de bronze, de mida natural, que representen a petits valents.

El monument evidencia l’exemple de vida marítima que ha tingut lloc sempre a la ciutat càntabra, així com l’estil de vida propi que es generava entre la societat dels voltants del poble de SantanderEls Raqueros, com part de la història de la ciutat, han quedat en la memòria col·lectiva gràcies a narracions de testimonis que encara viuen i les segueixen contant, com a la cultura que avui podem apreciar si visitem Santander.

Si abans la gent s’aproximava als raquers sorpresa per la seva ocupació singular, avui els turistes ens apropem al monument per fer-nos fotos i recordar els nens atrevits que es llançaven a la mar, fes el temps que fes, per a sobreviure.

Imatges dels Raqueros

On es localitza el monument dels Raqueros a Santander?

Les estàtues es troben situades junt al port, entre el Palauet del Moll i el Club Nàutic de Santander. Un està de peu mirant a la mar, dos més estan asseguts i el darrer en posició de llançar-se a la mar.