El Santuari de la Mare de Déu de Montserrat de Montferri  és un monument protegit com a bé cultural d’interès local del municipi de Montferri (Alt Camp). Aquesta obra va ser projectada per l’arquitecte Josep Maria Jujol, figura vinculada al Modernisme.

El Santuari de la Mare de Déu de Montserrat de Montferri

L’ermita es va idear a imatge i semblança de les muntanyes de Montserrat. L’estructura, va ser construïda a partir de cent vint arcs catenaris i amb forma de vaixell orientat cap a Montserrat. La seva construcció es va iniciar l’any 1925 al cim del turó del Corralet. Les obres van ser aturades a causa de la Guerra Civil i es van reprendre el 1989.

La construcció es troba a la part nord-est de Montferri, a uns 380 metres. És situada damunt d’un tossal de 50 metres d’alçada. El projecte aprofitava el desnivell del tossal fent-hi avançar una part de la construcció (la corresponent al cambril de la Mare de Déu), que s’unia al pendent del terreny mitjançant arcs parabòlics. L’espai de l’església és centrat per una cúpula que inclou el presbiteri. La planta devia estar formada per un conglomerat de triangles. Els elements predominants en la construcció són els arcs parabòlics, els reixats de les finestres, i la sobrietat amb què s’hi combinen els materials emprats: ciment pòrtland i arena.

Imatges del Santuari de la Mare de Déu de Montserrat de Montferri

El Santuari de la Mare de Déu de Montserrat de Montferri El Santuari de la Mare de Déu de Montserrat de Montferri El Santuari de la Mare de Déu de Montserrat de Montferri El Santuari de la Mare de Déu de Montserrat de Montferri El Santuari de la Mare de Déu de Montserrat de Montferri El Santuari de la Mare de Déu de Montserrat de Montferri El Santuari de la Mare de Déu de Montserrat de Montferri El Santuari de la Mare de Déu de Montserrat de Montferri El Santuari de la Mare de Déu de Montserrat de Montferri El Santuari de la Mare de Déu de Montserrat de Montferri El Santuari de la Mare de Déu de Montserrat de Montferri El Santuari de la Mare de Déu de Montserrat de Montferri