El CosmoCaixa de Barcelona és un museu de ciència de l’Obra Social “la Caixa” amb seu a Barcelona. Va ser inaugurat l’any 2004 després de la remodelació del seu predecessor, el Museu de la Ciència de Barcelona, inaugurat el 1981.

Es van conservar i restaurar els murs de l’antiga nau modernista, que es van prolongar en el cos del nou vestíbul, d’obra vista.

El CosmoCaixa de Barcelona

El museu es divideix en diferents espais: el Mur Geològic, el Bosc Inundat, la Sala de la Matèria, el Planetari, la Plaça de la CiènciaClick i Flash, el Planetari Bombolla i el Toca toca! 

Sala de la Matèria

L’exposició permanent a la Sala de la Matèria permet fer un recorregut per la història de la matèria. Des del Big Bang fins avui dia. Es divideix en quatre grans àmbits:

  • La matèria inerta: on es troben els mòduls explicatius de l’origen de l’univers. Les lleis de la física i de l’atzar, i els objectes i els fenòmens de la vida quotidiana.
  • La matèria viva: on s’explica des de l’aparició dels primers organismes unicel·lulars a la Terra fins als primers ecosistemes i les seves adaptacions, evolucions i revolucions.
  • La matèria intel·ligent: amb l’evolució de la vida a partir de la neurona i de l’aparició del cervell.
  • La matèria civilitzada: des dels inicis de la humanitat fins a l’enginyeria dels materials, que permet inventar noves formes de la matèria.

El Mur geològic

En aquesta zona veus set grans talls de roca de procedència diversa. Permeten veure seccions de roca amb estructures geològiques que es poden trobar a qualsevol lloc del món.

El Bosc inundat

Pots descobrir moltes curiositats sobre la fauna i la flora d’aquest ecosistema. A més, experimentar les sensacions que provoca passejar per una zona de selva Amazònica.

Imatges del CosmoCaixa de Barcelona

Cosmocaixa Barcelona Cosmocaixa Barcelona Cosmocaixa Barcelona Cosmocaixa Barcelona Cosmocaixa Barcelona Cosmocaixa Barcelona Cosmocaixa Barcelona Cosmocaixa Barcelona Cosmocaixa Barcelona Cosmocaixa Barcelona Cosmocaixa Barcelona Cosmocaixa Barcelona

Curiositat…

Cosmocaixa Barcelona

…I just a l’entrar trobaràs tres cèlebres científics, es troben a la recepció del recinte, saps qui són?

(Charles Darwin, Marie Curie, Albert Einstein)

Enllaç extern

Visita la pàgina web de l’Obra Social “La Caixa” on trobaràs informació sobre el CosmoCaixa de Barcelona.