La casa de les Punxes o casa Terrades és un edifici emblemàtic del modernisme a Barcelona. Dissenyat per l’arquitecte modernista Josep Puig i Cadafalch a petició de la família Terrades. Declarat Bé Cultural d’Interès Nacional el 1975.

La Casa de les Punxes o casa Terrades en la ruta modernista

El castell de Neuschwanstein, a Baviera (Alemanya) va inspirar a l’arquitecte Josep Puig i Cadafalch.  L’aire medieval apareix en el disseny i la simbologia de l’edifici.

La llegenda de Sant Jordi és protagonista a la Casa de les Punxes i la seva presència es troba a varis punts de la façana. S’hi destaca la insignia “Sant Patró de Catalunya, torneu-nos la llibertat“.

Les seves sis torres punxegudes, coronades amb agulles de forma cònica, són el tret distintiu de la casa. Aquestes són el que li dóna el nom popular de Casa de les Punxes. Cal meravellar-se també amb les tribunes, els vitralls, les ceràmiques o els forjats, que composen l’exterior de la casa.

Van ser artesans com Enric Monserdà i Alfons Juyol qui van col·laborar amb la construcció dels elements decoratius i significatius d’aquest edifici modernista.

El Terrat, la part més majestuosa de la casa, està dedicat a l’autor i els artistes col·laboradors, com a reconeixement dels seus mèrits.

Imatges de la Casa de les Punxes o Casa Terrades

La Casa de les Punxes o casa Terrades a Barcelona La Casa de les Punxes o casa Terrades a Barcelona La Casa de les Punxes o casa Terrades a Barcelona La Casa de les Punxes o casa Terrades a Barcelona La Casa de les Punxes o casa Terrades a Barcelona La Casa de les Punxes o casa Terrades a Barcelona La Casa de les Punxes o casa Terrades a Barcelona La Casa de les Punxes o casa Terrades a Barcelona La Casa de les Punxes o casa Terrades a Barcelona La Casa de les Punxes o casa Terrades a Barcelona La Casa de les Punxes o casa Terrades a Barcelona La Casa de les Punxes o casa Terrades a Barcelona