La Biblioteca de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) ha reobert restaurada la primavera del 2017. Es troba a l’antic Hospital de Santa Maria.

L’Institut d’Estudis Ilerdencs és una institució cultural creada el 25 de març de 1942 a Lleida per la diputació provincial. La seva finalitat és promoure la cultura i la investigació a les comarques lleidatanes, adscrita des d’aleshores al Consell Superior d’Investigacions Científiques. Des del 1943 publica la revista Ilerda. El seu actual director és Josep Maria Solé i Sabaté.

L’IEI es defineix com un centre promotor i impulsor de la investigació i de l’estudi. Desenvolupa aquesta comesa en el marc de la província de Lleida i de les seves comarques.

L’edifici, antic Hospital de Santa Maria, diposa de les següents zones:

  • Museu arqueològic
  • Sala de documentació
  • Bibliografia i ceràmica
  • Col·lecció geològica i paleontològica
  • Col·lecció del llibre lleidatà, cedida per R. Areny i Batlle
  • Col·lecció de goigs del llegat Enric Cassasas

Des del 1967 hi funciona la Càtedra de Cultura Catalana Samuel Gili i Gaya. Els estatuts es reformaren el 1986 per tal de canviar la imatge i democratitzar l’organització interna.

Imatges de la Biblioteca de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IE)

Biblioteca de l’Institut d’Estudis Ilerdencs Biblioteca de l’Institut d’Estudis Ilerdencs Biblioteca de l’Institut d’Estudis Ilerdencs Biblioteca de l’Institut d’Estudis Ilerdencs de l’Institut d’Estudis Ilerdencs

Es troba al primer pis de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, a la Plaça de la Catedral, número 2, Lleida.